Для вихователя час прийому їжі дітьми - важливий виховний захід. Педагог зобов'язаний закріпити в учнів навички самообслуговування, культури поведінки в їдальні, бережливого ставлення до хліба і продуктів харчування, навчити шанувати працю поварів та обслуговуючого персоналу.
Цей захід складається з трьох етапів.
Підготовча частина
Миття рук милом, сушіння рушником.
Повторення правил поведінки в їдальні.
Сервірування черговими учнями столів.
Основна частина
При вживанні страв вчити дітей правильно тримати прибори, руки на столі, дотримуватися чистоти за столом, користуватися серветкою. При вживанні страв навчати дітей правильно користуватися ложкою, виделкою, ножем та слідувати культурі поведінці за столом. При вживанні третьої страви навчати користуватися десертною ложечкою за потреби.
Заключна частина
Подяка поварам.
Прибирання черговими посуду зі столів.
Правила поведінки у їдальні
Їдальня – особливе місце у ліцеї, де порядок і гігієна надзвичайно важливі. У нас харчується багато учнів, і кожному повинно бути безпечно та комфортно. Тому просимо дотримуватись певних правил.
Правила для учнів 1-4 класів
- У їдальню заходьте організовано, разом з учителем.
- На вході у їдальню вимийте руки з милом. Використовуйте паперові рушники ощадливо, не відмотуйте зайве.
- Не бігайте в обідньому залі, спокійно підійдіть до столу і займіть своє місце.
- Під час прийому їжі не пустуйте, не грайтесь, не чіпайте однокласників.
- Не чіпайте порції інших дітей!
- Їжте не поспішаючи, старанно пережовуйте.
- Будьте охайними і слідкуйте за чистотою навколо себе.
- Брудний посуд залиште на столі.
- Виходьте з їдальні спокійно, без шуму і штовханини.
- Будьте ввічливими з кухонними працівниками.
- Якщо Ви зайшли попити води – не підходьте до обідніх столів, особливо, якщо вони накриті до сніданку чи обіду.
Немає коментарів:
Дописати коментар